• UA
  • RU
  • Буде гаряче: на наступний тиждень синоптики прогнозують небувалу спеку

    04 Липня, 2024 |

    В Україні суттєво підвищиться температура повітря протягом наступних кількох тижнів. Хоч вже зараз у багатьох регіонах позначки термометрів сягають 32-35°С і навіть вище.

    Починаючи з 8-го липня, в окремих регіонах нашої країни очікується 41-42 °С.

    Рекомендації, як легше пережити спеку

    Високі температури негативно впливають на здоров’я багатьох людей, та особливо небезпечна спека для людей похилого віку, немовлят, людей з хронічними захворюваннями та тих, хто працює на вулиці. Надмірне тепло може спровокувати виснаження організму та тепловий удар, загострити існуючі серцево-судинні, респіраторні та ниркові захворювання, тож розповідаємо, як запобігти негативному впливу спеки при дотриманні простих правил:

    Під час спекотної погоди важливо зберігати прохолоду, щоб уникнути негативного впливу спеки на здоров’я.

    Буде гаряче: на наступному тижні синоптики прогнозують небувалу спеку / Фото: з мережі

    Уникайте виходу на вулицю та виконання напруженої роботи в найспекотніший час доби. Перебувайте у затінку, не залишайте дітей і тварин у припаркованому транспорті, а за необхідності та можливості проводьте 2–3 години на день в прохолодному місці.

    Зазвичай, вночі на вулиці прохолодніше, ніж вдень. Тому намагайтеся зменшити температуру у приміщенні через провітрювання. Теплове навантаження всередині квартири чи будинку можна зменшити протягом дня, якщо використовувати штори чи жалюзі та вимкнути якомога більше електроприладів.

    Використовуйте легкий і вільний одяг і легку постільну білизну, приймайте прохолодний душ або ванну і регулярно пийте воду. Уникайте солодких, алкогольних напоїв або напоїв з кофеїном.

    Буде гаряче: на наступному тижні синоптики прогнозують небувалу спеку / Фото: з мережі

    Не варто їсти у спеку жирну та смажену їжу, ковбаси, фаст-фуд, солодощі, така їжа перевантажує травну систему, погіршує роботу печінки. Рослинні продукти, зокрема овочі, фрукти та ягоди, бобові і злакові, насіння та горіхи мають залишатися основою здорового харчування й у спекотні дні. Серед білкових продуктів слід надавати перевагу вареним курячим яйцям, омлетам, паровим або запеченим котлетам з птиці та риби, сочевиці.  Вживайте більше овочів та салатів – це забезпечує організм мікроелементами та вітамінами, які людина втрачає під час потовиділення у спекотні дні.

    Пам’ятайте, що небезпечним може бути як тривале перебування під прямими сонячними променями, так і перебування у спекотних приміщеннях.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    У Козацькій церкві Кам’янського з’явився незвичний експонат

    Новим експонатом поповнився музей нинішньої війни при Козацькій церкві Пресвятої Покрови ПЦУ в Кам’янському, –...

    У Німеччині заборонили мітингувати українською мовою

    В понеділок, після жахливої звістки про масовану атаку на ключові міста України, українці, що проживають...

    Кам’янчан запрошують на відкриття реставрованої скульптури Прометея

    Завдяки гранту, отриманому від ALIPF Fundatіоn, майстерності скульптора Гарніка Хачатряна, невтомності його помічника Анатолія Мрачковського...

    На Олімпійських Іграх склад української збірної буде найменшим за всю історію змагань

    Олімпіада-2024 розпочнеться 26 липня у французькому Парижі. Ігри триватимуть до 11 серпня. Участь в головних...

    Літо з ягідним смаком: рецепт пирога із малиною та сирним кремом

    Просте і знайоме поєднання сирного крему, малини і пісочного тіста, але від того не менш...