Ідеально у спеку: рецепт холодника на кефірі
У таку спеку доцільно урізноманітнити обід свіжим холодником. Особливо смачною і корисною цю страву робить додавання кисломолочних продуктів. Саме тому пропонуємо ознайомитися з рецептом запашного холодника на кефірі. Страва дуже проста для приготування і не потребує великої кількості інгредієнтів.
Складові:
- 2 буряка;
- 4 яйця;
- 1 свіжий огірок;
- зелень за смаком;
- 1 ч. ложка солі;
- ½ ч. ложки лимонної кислоти;
- 600 мл кефіру;
- 250 мл мінеральної води.
Приготування:
Зваріть буряк за 1½-2 години, а яйця – круто за 10 хвилин. Остудіть і очистіть.
Натріть буряк. Наріжте огірок і яйця. Порубайте зелень. Змішайте підготовлені інгредієнти.
Додайте сіль і лимонну кислоту. Залийте кефіром і мінеральною водою. Приберіть у холодильник на 1 годину.
За бажанням використовуйте більше рідини.
Раніше ми писали: ТОП поживних, ароматних і корисних супів із сочевиці