Зберігаємо ідеальним тижнями: лайфхаки по збереженню випічки вдома

14 Липня, 2024 |

Хліб вже давно є основним продуктом харчування в українців і не тільки. У зв’язку з останніми погодними "спекотними" рекордами та відключенням електроенергії багато хто задумується – як подовжити життя їжі без холодильника, у тому числі і хлібу.

Перше, на чому наголошують експерти і технологи – пліснява – це наслідок неправильних методів зберігання. Але якщо ви зробите все правильно, ви зможете продовжити термін його зберігання щонайменше до семи днів.

Найголовніше правило: не зберігати хліб у холодильнику. У прохолодному місці хліб там може швидко почерствіти – значно швидше, ніж це сталося би за кімнатної температури.

Варто задуматись над сучасною альтернативою. Мова йде про вощаний папір. Помістіть хліб у якийсь контейнер та накрийте зверху вощеним папіром. Спрацює навіть якщо хліб просто повністю загорнути у папір.

"Обгортка, що вкрита бджолиним воском, легко деформується та огортає всі куточки та щілини буханки. Черствіє хліб через те, що він втрачає вологу, а зберігання у герметичному контейнері може призвести до розмноження бактерій, і тоді він запліснявіє. Тож ідеальне рішення – це вощаний папір. Так хліб не стане твердим та не запліснявіє", – наголошують експерти.

Фото: з мережі.
Фото: з мережі.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем

Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....

Чеський виробник "Škoda" презентував найдовший у світі трамвай

Чеська компанія "Škoda" офіційно презентувала найдовший у світі трамвай. 60-метровий "Škoda ForCity Smart 38T" вийшов...

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...

Viola MC: від лайків до дитячих кроків – історія успіху сучасної мами-блогерки

Віолета Михайлова – в мережі відома як Viola MC, блогерка, інфлюенсерка. Має багатотисячну аудиторію. Знімає...

Через негоду в Європі "Укрзалізниця" обмежує та скасовує міжнародні поїзди

У країнах Центральної Європи продовжує вирувати негода. У зв’язку зі стихією "Укрзалізниця" обмежує та скасовує...