Зберігаємо ідеальним тижнями: лайфхаки по збереженню випічки вдома
Хліб вже давно є основним продуктом харчування в українців і не тільки. У зв’язку з останніми погодними "спекотними" рекордами та відключенням електроенергії багато хто задумується – як подовжити життя їжі без холодильника, у тому числі і хлібу.
Перше, на чому наголошують експерти і технологи – пліснява – це наслідок неправильних методів зберігання. Але якщо ви зробите все правильно, ви зможете продовжити термін його зберігання щонайменше до семи днів.
Найголовніше правило: не зберігати хліб у холодильнику. У прохолодному місці хліб там може швидко почерствіти – значно швидше, ніж це сталося би за кімнатної температури.
Варто задуматись над сучасною альтернативою. Мова йде про вощаний папір. Помістіть хліб у якийсь контейнер та накрийте зверху вощеним папіром. Спрацює навіть якщо хліб просто повністю загорнути у папір.
"Обгортка, що вкрита бджолиним воском, легко деформується та огортає всі куточки та щілини буханки. Черствіє хліб через те, що він втрачає вологу, а зберігання у герметичному контейнері може призвести до розмноження бактерій, і тоді він запліснявіє. Тож ідеальне рішення – це вощаний папір. Так хліб не стане твердим та не запліснявіє", – наголошують експерти.