Курага по-домашньому: готуємо без допомоги електроприладів
23 Липня, 2024
| Богуш Дарʼя
Сухофрукти – корисні, це вже як правило. Багато хто любить їх, тим паче домашньо висушені. Окрім купи корисних властивостей, домашню курагу можна легко й просто зробити вдома навіть при відключеннях електроенергії. Ділимось перевіреним роками рецептом.
Інредієнти:
- 1 відро щільних абрикос (це близько 8 кг, середніх або дрібних);
- 4 кг цукру.
За меншої кількості абрикосів – зменшуйте кількість цукру (2:1).
- Абрикоси миємо і "визволяємо" кісточки. Половинки абрикос засипати цукром і залишити на ніч.
- Після такого фрукти мають пустити сік. Вранці зливаємо його, кип’ятимо і ним же заливаємо абрикоси. Так робимо близько 4-5 днів.
- Потім сироп злити, дати йому добре стекти, абрикоси розкласти в 1 шар на решітці, ситі або деку. Накрити склом і виставити на сонце: сушити – до готовності.
Зберігати курагу зроблену таким чином варто в холодильнику у закритій посудині.
Смачного!
Це може вас зацікавити
Для покращення морального духу: японська компанія має у штаті 10 котів
Історія бере початок з 2004 року, тоді японська технологічна компанія Qnote взяла свого першого кота...
Обряд приготування карнаухівської зливаної каші представили на фестивалі в Києві
Комунальний заклад "Будинок культури селища Карнаухівка" Кам’янської міської ради взяв участь у фестивалі "Жива культура...
Всесвітній день запобігання самогубствам: час об’єднуватися задля порятунку життів
10 вересня щорічно відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам – день, покликаний звернути увагу на проблему...
Вдарив сокирою по голові і підпалив квартиру: у Кривому Розі 16-річний онук вбив власну бабусю
Вранці 9 вересня до служб спасіння надійшло повідомлення про пожежу, палала квартира на 5-му поверсі...
Кам’янчанка Євгенія на псевдо "Оберіг" отримала нагороду за військову службу
Старший солдат Євгенія на бойове псевдо "Оберіг" нещодавно нагороджена медаллю "За службу державі". Це не...