Курага по-домашньому: готуємо без допомоги електроприладів
Сухофрукти – корисні, це вже як правило. Багато хто любить їх, тим паче домашньо висушені. Окрім купи корисних властивостей, домашню курагу можна легко й просто зробити вдома навіть при відключеннях електроенергії. Ділимось перевіреним роками рецептом.
Інредієнти:
- 1 відро щільних абрикос (це близько 8 кг, середніх або дрібних);
- 4 кг цукру.
За меншої кількості абрикосів – зменшуйте кількість цукру (2:1).
- Абрикоси миємо і “визволяємо” кісточки. Половинки абрикос засипати цукром і залишити на ніч.
- Після такого фрукти мають пустити сік. Вранці зливаємо його, кип’ятимо і ним же заливаємо абрикоси. Так робимо близько 4-5 днів.
- Потім сироп злити, дати йому добре стекти, абрикоси розкласти в 1 шар на решітці, ситі або деку. Накрити склом і виставити на сонце: сушити – до готовності.
Зберігати курагу зроблену таким чином варто в холодильнику у закритій посудині.
Смачного!