Курага по-домашньому: готуємо без допомоги електроприладів
23 Липня, 2024
| Богуш Дарʼя
Сухофрукти – корисні, це вже як правило. Багато хто любить їх, тим паче домашньо висушені. Окрім купи корисних властивостей, домашню курагу можна легко й просто зробити вдома навіть при відключеннях електроенергії. Ділимось перевіреним роками рецептом.
Інредієнти:
- 1 відро щільних абрикос (це близько 8 кг, середніх або дрібних);
- 4 кг цукру.
За меншої кількості абрикосів – зменшуйте кількість цукру (2:1).
- Абрикоси миємо і "визволяємо" кісточки. Половинки абрикос засипати цукром і залишити на ніч.
- Після такого фрукти мають пустити сік. Вранці зливаємо його, кип’ятимо і ним же заливаємо абрикоси. Так робимо близько 4-5 днів.
- Потім сироп злити, дати йому добре стекти, абрикоси розкласти в 1 шар на решітці, ситі або деку. Накрити склом і виставити на сонце: сушити – до готовності.
Зберігати курагу зроблену таким чином варто в холодильнику у закритій посудині.
Смачного!
Це може вас зацікавити
Більшає коронавірусу, меншає інших ГРВІ, – епідемічна ситуація на Дніпропетровщині
Щодо поточної епідемічної ситуації на Дніпропетровщині інформував 5 вересня голова обласної ради Микола Лукашук. За...
Міський голова Андрій Білоусов інформував про ситуацію в місті та області
Про ситуацію в місті та області станом на ранок 1 вересня, повідомив Кам’янський міський голова...
Ігор Клименко офіційно відкрив ліцей МВС у Дніпрі
2 вересня у чотирьох ліцеях безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України відбулися урочистості з...
У Кам’янському розшукують 59-річного чоловіка
59-річний Таран Євген Володимирович, що мешкає на проспекті Ювілейному у Південному районі Кам’янського, 29 серпня...
У серпні на виплати ВПО було спрямовано понад 2,7 мільярда гривень
У серпні 2024 року було спрямовано понад 2,7 мільярда гривень на виплати внутрішньо переміщеним особам...