Кухонний девайс у допомогу: як приготувати варення зі смородини в мікрохвильовці
Не хочете возитися зі звичайним варінням? Зробіть заготовку в мікрохвильовій печі та переконайтеся на своєму досвіді, наскільки це просто.
Складові:
- 450 г чорної смородини;
- 30 мл води;
- 700 г цукру;
- 1 ст. ложка вершкового масла.
Приготування:
Смородину переберіть, промийте та підсушіть. Складіть у глибоку миску, яка підходить для мікрохвильових печей, і залийте водою.
Поставте в мікрохвильовку на 5-6 хвилин за високої потужності. За цей час 2-3 рази акуратно перемішайте.
Переконайтеся, що ягоди стали досить м’якими. Якщо потрібно, готуйте ще 1-2 хвилини.
Засипте смородину цукром і перемішайте. Відправте в мікрохвильовку ще на 2 хвилини або трохи більше, щоб усі кристалики розчинилися. Кілька разів перемішайте під час приготування.
Після розчинення піску нагрівайте ще 12 хвилин за високої потужності. У готове варення додайте вершкове масло і перемішайте, щоб воно повністю розтануло.
Перелийте в стерилізовану банку, закрийте кришкою, переверніть, укутайте й остудіть.
Раніше ми писали: Класика плюс поп: пиріг із чорною смородиною та меренгою в домашніх умовах