• UA
  • RU
  • Кухонний девайс у допомогу: як приготувати варення зі смородини в мікрохвильовці

    Не хочете возитися зі звичайним варінням? Зробіть заготовку в мікрохвильовій печі та переконайтеся на своєму досвіді, наскільки це просто.

    Складові:

    • 450 г чорної смородини;
    • 30 мл води;
    • 700 г цукру;
    • 1 ст. ложка вершкового масла.

    Приготування:

    Смородину переберіть, промийте та підсушіть. Складіть у глибоку миску, яка підходить для мікрохвильових печей, і залийте водою.

    Поставте в мікрохвильовку на 5-6 хвилин за високої потужності. За цей час 2-3 рази акуратно перемішайте.

    Переконайтеся, що ягоди стали досить м’якими. Якщо потрібно, готуйте ще 1-2 хвилини.

    Засипте смородину цукром і перемішайте. Відправте в мікрохвильовку ще на 2 хвилини або трохи більше, щоб усі кристалики розчинилися. Кілька разів перемішайте під час приготування.

    Після розчинення піску нагрівайте ще 12 хвилин за високої потужності. У готове варення додайте вершкове масло і перемішайте, щоб воно повністю розтануло.

    Перелийте в стерилізовану банку, закрийте кришкою, переверніть, укутайте й остудіть.

    Кухонний девайс у допомогу: як приготувати варення зі смородини в мікрохвильовці / Фото: Depositphotos

    Раніше ми писали: Класика плюс поп: пиріг із чорною смородиною та меренгою в домашніх умовах

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити