Класика плюс поп: пиріг із чорною смородиною та меренгою в домашніх умовах
Меренгові рулети, торти та тістечка заполонили сторінки популярних кондитерів у соціальних мережах. Але хочеться приготувати якусь цікавинку і самостійно на своїй власній кухні. Чому б не поєднати класичний смородиновий пиріг із меренгою. Ніжна та повітряна меренга ідеально поєднується з кислими ягодами та пісочним тістом.
Інгредієнти для коржа:
- 210 г пшеничного борошна;
- 1 щіпка солі;
- 60 г цукру;
- 90 г вершкового масла;
- 3 курячих жовтка;
- 30 г сметани.
Інгредієнти для начинки:
- 500 г чорної смородини;
- 1-2 ст. ложки кукурудзяного або картопляного крохмалю.
Інгредієнти для меренги:
- 3 курячих білка;
- 1 щіпка солі;
- 140 г цукру.
Приготування:
Просіяне борошно з’єднайте із сіллю та цукром.
Холодне масло наріжте дрібними шматочками. Додайте до борошна і розітріть, щоб вийшли дрібні крихти.
Заздалегідь покладіть масло в морозилку на півгодини.
Жовтки змішайте зі сметаною. Додайте до борошна з маслом і швидко замісіть тісто.
Загорніть його в плівку або пакет і на півгодини приберіть у холодильник.
Форму змастіть маслом або застеліть пергаментом. Розкачайте тісто і викладіть, зробивши бортики.
Відправте основу для пирога в розігріту до 180 °С духовку на 15-20 хвилин.
Смородину змішайте з крохмалем.
Білки з сіллю збийте міксером на низькій швидкості до появи піни.
Використовуйте білки кімнатної температури. Переконайтеся, що в них немає ні краплі жовтка.
Продовжуючи збивати, частинами засипте цукор. Збільште швидкість до високої та збивайте ще 4-5 хвилин до появи стійких піків.
Розподіліть смородину по коржу, а зверху викладіть збиті білки.
Запікайте пиріг 30-40 хвилин за температури 150 °С.
Смачного!
Раніше ми писали:
Легкий рецепт улюбленого десерту: тертий пиріг з варенням
Літо з ягідним смаком: рецепт пирога із малиною та сирним кремом