• UA
  • RU
  • Класика плюс поп: пиріг із чорною смородиною та меренгою в домашніх умовах

    Меренгові рулети, торти та тістечка заполонили сторінки популярних кондитерів у соціальних мережах. Але хочеться приготувати якусь цікавинку і самостійно на своїй власній кухні. Чому б не поєднати класичний смородиновий пиріг із меренгою. Ніжна та повітряна меренга ідеально поєднується з кислими ягодами та пісочним тістом.

    Інгредієнти для коржа:

    • 210 г пшеничного борошна;
    • 1 щіпка солі;
    • 60 г цукру;
    • 90 г вершкового масла;
    • 3 курячих жовтка;
    • 30 г сметани.

    Інгредієнти для начинки:

    • 500 г чорної смородини;
    • 1-2 ст. ложки кукурудзяного або картопляного крохмалю.

    Інгредієнти для меренги:

    • 3 курячих білка;
    • 1 щіпка солі;
    • 140 г цукру.

    Приготування:

    Просіяне борошно з’єднайте із сіллю та цукром.

    Холодне масло наріжте дрібними шматочками. Додайте до борошна і розітріть, щоб вийшли дрібні крихти.

    Заздалегідь покладіть масло в морозилку на півгодини.

    Жовтки змішайте зі сметаною. Додайте до борошна з маслом і швидко замісіть тісто.

    Загорніть його в плівку або пакет і на півгодини приберіть у холодильник.

    Форму змастіть маслом або застеліть пергаментом. Розкачайте тісто і викладіть, зробивши бортики.

    Відправте основу для пирога в розігріту до 180 °С духовку на 15-20 хвилин.

    Смородину змішайте з крохмалем.

    Білки з сіллю збийте міксером на низькій швидкості до появи піни.

    Використовуйте білки кімнатної температури. Переконайтеся, що в них немає ні краплі жовтка.

    Продовжуючи збивати, частинами засипте цукор. Збільште швидкість до високої та збивайте ще 4-5 хвилин до появи стійких піків.

    Розподіліть смородину по коржу, а зверху викладіть збиті білки.

    Запікайте пиріг 30-40 хвилин за температури 150 °С.

    Смачного!

    Класика плюс поп: пиріг із чорною смородиною та меренгою в домашніх умовах / Фото: з мережі

    Раніше ми писали:

    Легкий рецепт улюбленого десерту: тертий пиріг з варенням

    Літо з ягідним смаком: рецепт пирога із малиною та сирним кремом

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити