Часниковий соус: ТОП – 3 рецепти класичної страви
Універсальність часникового соусу іноді вражає. Він ідеально пасує до риби та м’яса, до піци та пасти, до овочів і цей список складно закінчити. До того ж, варіацій основного рецепту неймовірна кількість. Ділимось ТОП добіркою найпростіших та найсмачніших рецептів часникового соусу.
Часниковий соус і сир
Інгредієнти:
- часник – 3 зубчики;
- сир твердий – 100 г;
- вершки 30% – 100 мл;
- сіль, перець мелений за смаком.
- Сир подрібнити на терці, часник очистити і також пропустити через гріндер (або прес для часнику).
- Змішати сир, часник, вершки, сіль і спеції
- У металевій чи керамічній посудині зробити соусу “водяну баню” над каструлею з окропом. Замішувати до однорідності та загустіння.
Соус із зелені і запеченого часнику
Інгредієнти:
- петрушка і кінза – 3-4 гілочки;
- часник – 3 головки;
- соняшникова олія – 100 мл;
- сіль, перець за смаком.
- Часники помити і просушити, розрізати навпіл зубчик і не чистити! Таким чином його загорнути у фольгу та випікати 30 хвилин при 180°.
- Вичавіть запечений часник, перебийте його разом в блендері з олією, зеленню та спеціями до однорідності.
Часниково-вершковий соус
Інгредієнти:
- вершкове масло – 1 ст. л.;
- вершки 30% – 300 мл;
- часник – 5 зубчиків;
- сіль, перець мелений за смаком.
- Обсмажити дрібно нарізаний часник на розтопленому вершковому маслі.
- Долити у сковоріку вершки та довести до кипіння. Додайте спеції за смаком.
- Готувати соус ще 10-15 хвилин після закипання на невеликому вогні до загустіння.
Смачного!