Часниковий соус: ТОП – 3 рецепти класичної страви

Універсальність часникового соусу іноді вражає. Він ідеально пасує до риби та м’яса, до піци та пасти, до овочів і цей список складно закінчити. До того ж, варіацій основного рецепту неймовірна кількість. Ділимось ТОП добіркою найпростіших та найсмачніших рецептів часникового соусу.

Часниковий соус і сир

Інгредієнти:

  • часник – 3 зубчики;
  • сир твердий – 100 г;
  • вершки 30% – 100 мл;
  • сіль, перець мелений за смаком.
  1. Сир подрібнити на терці, часник очистити і також пропустити через гріндер (або прес для часнику).
  2. Змішати сир, часник, вершки, сіль і спеції
  3. У металевій чи керамічній посудині зробити соусу "водяну баню" над каструлею з окропом. Замішувати до однорідності та загустіння.

Соус із зелені і запеченого часнику

Інгредієнти:

  • петрушка і кінза – 3-4 гілочки;
  • часник – 3 головки;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • сіль, перець за смаком.
  1. Часники помити і просушити, розрізати навпіл зубчик і не чистити! Таким чином його загорнути у фольгу та випікати  30 хвилин при 180°.
  2. Вичавіть запечений часник, перебийте його разом в блендері з олією, зеленню та спеціями до однорідності.

Часниково-вершковий соус

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 1 ст. л.;
  • вершки 30% – 300 мл;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль, перець мелений за смаком.
  1. Обсмажити дрібно нарізаний часник на розтопленому вершковому маслі.
  2. Долити у сковоріку вершки та довести до кипіння. Додайте спеції за смаком.
  3. Готувати соус ще 10-15 хвилин після закипання на невеликому вогні до загустіння.

Смачного!

Фото: iStock
Фото: iStock

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити