Запасаємось на зиму: простий рецепт квашених помідорів
07 Серпня, 2024
| Богуш Дарʼя
Квашення є чудовою альтернативою консервації, чому б не спробувати для цьогорічних зимових запасів? Простий рецепт від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка підійде навіть для тих. хто робить це в перший раз.
Інгредієнти:
Покроковий рецепт
Варто сказати, що даний набір продуктів розрахований на банку у три літри!
- Помийте помідори та зелень. На дно банки вкладіть порізаний часник. Щільно один до одного викладіть до банки помідори, петрушку, кріп, пару листочків хріну та смородини.
- Для розсолу в каструлю налийте холодну кип’ячену воду, додайте 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та перемішайте. Влийте розсіл в банку з томатами та закрийте нетугою капроновою або силіконовою кришкою.
- Банку поставте в миску чи іншу посудину та залиште постояти 3 дні за кімнатної температури. Під час бродіння розсіл може потрохи виливатися з банки — це нормально.
- Зберігайте квашені помідори в холодному погребі або у холодильнику.
Смачного!
Це може вас зацікавити
Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)
Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...
Морквяно-гарбузовий кекс: цікаве поєднання корисних овочів
Коли здається, що ви вже випробували всі можливі страви з гарбуза, на горизонті з’являється ще...
Завершуємо сезон літніх фруктів: слойки зі сливами
Теплий вересень дає змогу ще трішки насолодитись пізніми літніми фруктами – тому час для солодкої...
Міський голова Андрій Білоусов привітав кам’янчан з Днем міста.
Сьогодні наше рідне місто відзначає 274-й день народження. "У той час, коли наші захисники і...
Ніжний французький ланч: готуємо курячий фрікасе
Справжній французький делікатес – куряче фрікасе у соку з цитрусових, із кардамоном та фенхелем. Приготуємо?...