Запасаємось на зиму: простий рецепт квашених помідорів
Квашення є чудовою альтернативою консервації, чому б не спробувати для цьогорічних зимових запасів? Простий рецепт від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка підійде навіть для тих. хто робить це в перший раз.
Інгредієнти:
Покроковий рецепт
Варто сказати, що даний набір продуктів розрахований на банку у три літри!
- Помийте помідори та зелень. На дно банки вкладіть порізаний часник. Щільно один до одного викладіть до банки помідори, петрушку, кріп, пару листочків хріну та смородини.
- Для розсолу в каструлю налийте холодну кип’ячену воду, додайте 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та перемішайте. Влийте розсіл в банку з томатами та закрийте нетугою капроновою або силіконовою кришкою.
- Банку поставте в миску чи іншу посудину та залиште постояти 3 дні за кімнатної температури. Під час бродіння розсіл може потрохи виливатися з банки — це нормально.
- Зберігайте квашені помідори в холодному погребі або у холодильнику.
Смачного!