Гарячі персикові мафіни з кулькою морозива – що може бути краще?

12 Серпня, 2024 |

Сезон персиків в розпалі, та окрім салатів і варення з них можна зробити дещо більше. Годину вашого вільного часу і бажання приготувати щось смачне можна втілити у вишуканому десерті – персикових мафінах. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • олія – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 80 г;
  • світло-коричневий цукор – 50г + 50 г;
  • персик – 3 шт.;
  • білий цукор – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • борошно – 150 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль – щіпка;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • молоко – 100 мл.

Покроковий рецепт

  1. У змащену маслом форму для кексів викладаємо олію та світло-коричневий цукор (50 г).
  2. Частину персиків розріжте на тонкі скибочки і викладіть на дно форм. Іншу частину персиків наріжте кубиками і залиште для тіста.
  3. Для тіста візьміть масло, білий цукор і інші 50 г світло-коричневого цукру. Збивайте приблизно 3 хвилини за допомогою міксера або іншого зручного інструменту допоки маса не стане пухкою.
  4. Далі додайте яйця і ваніль – знову все перемішайте до однорідної маси.
  5. В окремій тарі замішайте борошно, розпушувач, сіль і корицю.
  6. Додавайте до цукрової маси сухі інгредієнти чергуючи з молоком.
  7. Додайте до тіста ті самі нарізані кубиками персики і трішки перемішайте.
  8. Розлийте у форми і випікайте 20 – 25 хвилин при температурі у 180 градусів до золотистої скоринки. Подавати можна з кулькою теплого морозива.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Лівобережжя Кам’янського у вихідний осінній день (фото)

Вже другий тиждень осінь панує у рідному місті. Всі помітили як дерева змінили своє вбрання...

Повидло з яблук та кориці до вечірнього чаювання

Тонкий аромат прянощів і солодкість фруктів додадуть до вечірнього чаю нових смаків. Приготуємо? Інгредієнти: очищені...

Час для осінньої випічки: запашні булочки сінабони

Ароматні рулетики з корицею та цукром вже зарекомендували себе як невід’ємну частину осіннього затишку. Приготуємо?...

17 вересня день народження відзначає відомий журналіст Кам’янського Леонід Бройтман

Леонід Бройтман — це людина, чиє життя є прикладом багатогранності та відданості своїм захопленням. Будучи...

Якою буде погода у Кам’янському 19 вересня

У четвер 19 вересня ранок буде похмурим, але вже після обіду небо залишатиметься ясним до...