Гарячі персикові мафіни з кулькою морозива – що може бути краще?
Сезон персиків в розпалі, та окрім салатів і варення з них можна зробити дещо більше. Годину вашого вільного часу і бажання приготувати щось смачне можна втілити у вишуканому десерті – персикових мафінах. Приготуємо?
Інгредієнти:
- олія – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 80 г;
- світло-коричневий цукор – 50г + 50 г;
- персик – 3 шт.;
- білий цукор – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- ванільний цукор – 2 ч. л.;
- борошно – 150 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль – щіпка;
- кориця – 1 ч. л.;
- молоко – 100 мл.
Покроковий рецепт
- У змащену маслом форму для кексів викладаємо олію та світло-коричневий цукор (50 г).
- Частину персиків розріжте на тонкі скибочки і викладіть на дно форм. Іншу частину персиків наріжте кубиками і залиште для тіста.
- Для тіста візьміть масло, білий цукор і інші 50 г світло-коричневого цукру. Збивайте приблизно 3 хвилини за допомогою міксера або іншого зручного інструменту допоки маса не стане пухкою.
- Далі додайте яйця і ваніль – знову все перемішайте до однорідної маси.
- В окремій тарі замішайте борошно, розпушувач, сіль і корицю.
- Додавайте до цукрової маси сухі інгредієнти чергуючи з молоком.
- Додайте до тіста ті самі нарізані кубиками персики і трішки перемішайте.
- Розлийте у форми і випікайте 20 – 25 хвилин при температурі у 180 градусів до золотистої скоринки. Подавати можна з кулькою теплого морозива.
Смачного!