Гарячі персикові мафіни з кулькою морозива – що може бути краще?

12 Серпня, 2024 |

Сезон персиків в розпалі, та окрім салатів і варення з них можна зробити дещо більше. Годину вашого вільного часу і бажання приготувати щось смачне можна втілити у вишуканому десерті – персикових мафінах. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • олія – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 80 г;
  • світло-коричневий цукор – 50г + 50 г;
  • персик – 3 шт.;
  • білий цукор – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • борошно – 150 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль – щіпка;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • молоко – 100 мл.

Покроковий рецепт

  1. У змащену маслом форму для кексів викладаємо олію та світло-коричневий цукор (50 г).
  2. Частину персиків розріжте на тонкі скибочки і викладіть на дно форм. Іншу частину персиків наріжте кубиками і залиште для тіста.
  3. Для тіста візьміть масло, білий цукор і інші 50 г світло-коричневого цукру. Збивайте приблизно 3 хвилини за допомогою міксера або іншого зручного інструменту допоки маса не стане пухкою.
  4. Далі додайте яйця і ваніль – знову все перемішайте до однорідної маси.
  5. В окремій тарі замішайте борошно, розпушувач, сіль і корицю.
  6. Додавайте до цукрової маси сухі інгредієнти чергуючи з молоком.
  7. Додайте до тіста ті самі нарізані кубиками персики і трішки перемішайте.
  8. Розлийте у форми і випікайте 20 – 25 хвилин при температурі у 180 градусів до золотистої скоринки. Подавати можна з кулькою теплого морозива.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Нове рішення для класичного рецепту: шарлотка на кефірі

Легкий і зрозумілий всім рецепт простої шарлотки можна покращити, якщо використовувати кефір для тіста пирога....

Морквяно-гарбузовий кекс: цікаве поєднання корисних овочів

Коли здається, що ви вже випробували всі можливі страви з гарбуза, на горизонті з’являється ще...

Вишукане поєднання: готуємо сирний пиріг з грушами

Вишуканий пиріг-тарт із класичним поєднанням солодкої соковитої груші і солонуватого сиру підійде як оригінальна закуска...

Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем

Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....

Час для осінньої випічки: запашні булочки сінабони

Ароматні рулетики з корицею та цукром вже зарекомендували себе як невід’ємну частину осіннього затишку. Приготуємо?...