• UA
  • RU
  • Гарячі персикові мафіни з кулькою морозива – що може бути краще?

    Сезон персиків в розпалі, та окрім салатів і варення з них можна зробити дещо більше. Годину вашого вільного часу і бажання приготувати щось смачне можна втілити у вишуканому десерті – персикових мафінах. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • олія – 2 ст. л.;
    • вершкове масло – 80 г;
    • світло-коричневий цукор – 50г + 50 г;
    • персик – 3 шт.;
    • білий цукор – 100 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • ванільний цукор – 2 ч. л.;
    • борошно – 150 г;
    • розпушувач – 1 ч. л.;
    • сіль – щіпка;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • молоко – 100 мл.

    Покроковий рецепт

    1. У змащену маслом форму для кексів викладаємо олію та світло-коричневий цукор (50 г).
    2. Частину персиків розріжте на тонкі скибочки і викладіть на дно форм. Іншу частину персиків наріжте кубиками і залиште для тіста.
    3. Для тіста візьміть масло, білий цукор і інші 50 г світло-коричневого цукру. Збивайте приблизно 3 хвилини за допомогою міксера або іншого зручного інструменту допоки маса не стане пухкою.
    4. Далі додайте яйця і ваніль – знову все перемішайте до однорідної маси.
    5. В окремій тарі замішайте борошно, розпушувач, сіль і корицю.
    6. Додавайте до цукрової маси сухі інгредієнти чергуючи з молоком.
    7. Додайте до тіста ті самі нарізані кубиками персики і трішки перемішайте.
    8. Розлийте у форми і випікайте 20 – 25 хвилин при температурі у 180 градусів до золотистої скоринки. Подавати можна з кулькою теплого морозива.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити