Українська класика: пампушки з часником до літнього борщу
24 Серпня, 2024
| Богуш Дарʼя
Традиційна і унікальна страва українською кухні ідеальна навіть у спеконий серпневий день до вашого борщу. Саме часник робить їх смак і аромат таким незабутнім і неповторним. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 1,5 склянки – пшеничного борошна;
- 0,5 склянки – теплого молока;
- 60 г – вершкового масла, розм’якшеного;
- 1 ч.л. – сухих дріжджів;
- 1 ч.л. – цукру;
- 1/4 ч.л. – солі;
- Молоко або яєчний жовток для змащування;
- 3 зубчики – часнику, дрібно нарізаних;
- 3-4 гілочки – кропу, подрібнених;
- 3 ст.л. – оливкової олії.
Покроковий рецепт
- Змішайте всі сухі інгредієнти разом: борошно, дріжджі, цукор, сіль. Додайте тепле молоко і вершкове масло.
- Замісіть тісто, коли перестане липнути – залиште у теплому тихому місці на годину. Тісто має збільшитись у розмірі у два-три рази.
- Готове тісто поділіть на 6 рівних частин і сформуйте булочки. Викладіть у форму, залишаючи певний проміжок між ними, і залиште ще на півгодини.
- Верх булочок змастіть яєчним жовтком або солодкою водою. Випікайте 20-25 хвилин при температурі у 180 градусів.
- Готові пампушки дістаньте з духовки й одразу змастіть сумішшю оливкової олії, дрібно нарізаного часнику та кропу. Дайте булочкам трохи охолонути перед подачею на стіл.
Смачного!
Це може вас зацікавити
17 вересня день народження відзначає відомий журналіст Кам’янського Леонід Бройтман
Леонід Бройтман — це людина, чиє життя є прикладом багатогранності та відданості своїм захопленням. Будучи...
Рецепт осіннього крем-супу з гарбуза
Осінь – чудова пора, коли хочеться затишку та тепла. І немає кращого способу зігрітися, ніж...
У Кам’янському ніч минула без надзвичайних подій
Про ситуацію в місті станом на ранок 11 вересня повідомив Кам’янський міський голова Андрій Білоусов....
Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)
Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...
Рецепт незвичайних лінивих вареників
Ліниві вареники без сиру традиційно готують в Італії, де картопля є основним інгредієнтом. Вони є...