• UA
  • RU
  • Українська класика: пампушки з часником до літнього борщу

    Традиційна і унікальна страва українською кухні ідеальна навіть у спеконий серпневий день до вашого борщу. Саме часник робить їх смак і аромат таким незабутнім і неповторним. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 1,5 склянки – пшеничного борошна;
    • 0,5  склянки – теплого молока;
    • 60 г – вершкового масла, розм’якшеного;
    • 1 ч.л. – сухих дріжджів;
    • 1 ч.л. – цукру;
    • 1/4 ч.л. – солі;
    • Молоко або яєчний жовток для змащування;
    • 3 зубчики – часнику, дрібно нарізаних;
    • 3-4 гілочки – кропу, подрібнених;
    • 3 ст.л. – оливкової олії.

    Покроковий рецепт

    1. Змішайте всі сухі інгредієнти разом: борошно, дріжджі, цукор, сіль. Додайте тепле молоко і вершкове масло.
    2. Замісіть тісто, коли перестане липнути – залиште у теплому тихому місці на годину. Тісто має збільшитись у розмірі у два-три рази.
    3. Готове тісто поділіть на 6 рівних частин і сформуйте булочки. Викладіть у форму, залишаючи певний проміжок між ними, і залиште ще на півгодини.
    4. Верх булочок змастіть яєчним жовтком або солодкою водою. Випікайте 20-25 хвилин при температурі у 180 градусів.
    5. Готові пампушки дістаньте з духовки й одразу змастіть сумішшю оливкової олії, дрібно нарізаного часнику та кропу. Дайте булочкам трохи охолонути перед подачею на стіл.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити