Українська класика: пампушки з часником до літнього борщу
Традиційна і унікальна страва українською кухні ідеальна навіть у спеконий серпневий день до вашого борщу. Саме часник робить їх смак і аромат таким незабутнім і неповторним. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 1,5 склянки – пшеничного борошна;
- 0,5 склянки – теплого молока;
- 60 г – вершкового масла, розм’якшеного;
- 1 ч.л. – сухих дріжджів;
- 1 ч.л. – цукру;
- 1/4 ч.л. – солі;
- Молоко або яєчний жовток для змащування;
- 3 зубчики – часнику, дрібно нарізаних;
- 3-4 гілочки – кропу, подрібнених;
- 3 ст.л. – оливкової олії.
Покроковий рецепт
- Змішайте всі сухі інгредієнти разом: борошно, дріжджі, цукор, сіль. Додайте тепле молоко і вершкове масло.
- Замісіть тісто, коли перестане липнути – залиште у теплому тихому місці на годину. Тісто має збільшитись у розмірі у два-три рази.
- Готове тісто поділіть на 6 рівних частин і сформуйте булочки. Викладіть у форму, залишаючи певний проміжок між ними, і залиште ще на півгодини.
- Верх булочок змастіть яєчним жовтком або солодкою водою. Випікайте 20-25 хвилин при температурі у 180 градусів.
- Готові пампушки дістаньте з духовки й одразу змастіть сумішшю оливкової олії, дрібно нарізаного часнику та кропу. Дайте булочкам трохи охолонути перед подачею на стіл.
Смачного!