"Укрзалізниця" впроваджує обслуговування пасажирів жестовою мовою

28 Серпня, 2024 |

У швидкісних поїздах та на екранах київського і львівського вокзалів завдяки співпраці з ГО "Соціальна єдність" зʼявились оповіщення жестовою мовою. Про це повідомили в "Укрзалізниці".

Із повідомлень можна дізнатись про початок повітряної тривоги, розташування вбиралень, дитячих зон, допоміжні сервіси на вокзалах і в поїздах та іншу важливу інформацію.

Також завдяки співпраці з цією громадською організацією працівники інфозон на вокзалах Києва, Львова, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Івано-Франківська та Чернівців вже користуються планшетами зі спеціалізованим застосунком. Він забезпечує цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови, що гарантує вільну комунікацію для пасажирів з порушеннями слуху.

Як пояснили в "Укрзалізниці", застосунок дозволяє залізничним працівникам викликати перекладача жестової мови, щойно виникає така потреба. Спілкування відбувається через відеозвʼязок: співробітник говорить, а перекладач одразу транслює це жестовою мовою; коли говорить пасажир з порушенням слуху, перекладач озвучує голосом.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

У Чорнобильській зоні вже понад тиждень вогнеборці борються із пожежами: що із станом радіації

Станом на 10 вересня у Чорнобильській зоні продовжується гасіння осередків пожежі, які тривають із 3...

11 вересня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

11 вересня в Україні День ласкавого звернення. Віряни вшановують пам’ять Теодори Олександрійської. Іменини святкують Віктор...

Якою буде погода у Кам’янському 12 вересня

Четвер 12 вересня буде хмарним, лише іноді сонце буде з’ялвятись з-за хмар. Опади не прогнозуються....

Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем

Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...