Солодка нота австрійської кухні: готуємо абрикосові кньодлі

28 Серпня, 2024 |

Солодкі австрійські абрикосові кньодлі нагадують ліниві вареники з абрикосами за виключенням декількох нюансів – вони готуються всього лише 15 хвилин. Приготуємо?

Інгредієнти для тіста (для 8 кньодлів):

  • сир кисломолочний (20-30% жирності) – 500г;
  • борошно – 100г;
  • манка – 100г;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • жовток – 1шт;
  • дрібка солі.

Інгредієнти для начинки:

  • абрикоси – 8шт;
  • цукор – 50г.

Інгредієнти для присипки:

  • панірувальні сухарі – 200г;
  • цукрова пудра – 100г;
  • вершкове масло – 80г.

Покроковий рецепт

  1. Сир перетерти, додати: жовток, борошно, манка та цукор. Замісити липке тісто.
  2. Тісто можна залишити в холодильнику як і на годину, так і на цілу ніч.
  3. Абрикоси помити, обережно дістати кісточки не розриваючи плід до кінця на дві половики.
  4. Всередину кожної абрикоси всипати 0,5 – 1 ч.л. цукру.
  5. Тісто розкатати у маленькі шматочки, розкатати кожний з них і покласти всередину абрикоси з цукром. Защипнути посередині і відправити кньодлі на півгодини в холодильник.
  6. Щоб приготувати присипку на сковороді обсмажуємо панірувальні сухарі та у кінці додаємо цукрову пудру.
  7. Відварити кньодлі в окропі 15 хвилин та гарячими обваляти у присипці.

Порада: не кидайте варитись усі кньодлі разом. 2-3 шт за раз буде достатньо аби все добре приготувалось.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити