• UA
  • RU
  • Солодка нота австрійської кухні: готуємо абрикосові кньодлі

    Солодкі австрійські абрикосові кньодлі нагадують ліниві вареники з абрикосами за виключенням декількох нюансів – вони готуються всього лише 15 хвилин. Приготуємо?

    Інгредієнти для тіста (для 8 кньодлів):

    • сир кисломолочний (20-30% жирності) – 500г;
    • борошно – 100г;
    • манка – 100г;
    • цукор – 2 ст.л.;
    • жовток – 1шт;
    • дрібка солі.

    Інгредієнти для начинки:

    • абрикоси – 8шт;
    • цукор – 50г.

    Інгредієнти для присипки:

    • панірувальні сухарі – 200г;
    • цукрова пудра – 100г;
    • вершкове масло – 80г.

    Покроковий рецепт

    1. Сир перетерти, додати: жовток, борошно, манка та цукор. Замісити липке тісто.
    2. Тісто можна залишити в холодильнику як і на годину, так і на цілу ніч.
    3. Абрикоси помити, обережно дістати кісточки не розриваючи плід до кінця на дві половики.
    4. Всередину кожної абрикоси всипати 0,5 – 1 ч.л. цукру.
    5. Тісто розкатати у маленькі шматочки, розкатати кожний з них і покласти всередину абрикоси з цукром. Защипнути посередині і відправити кньодлі на півгодини в холодильник.
    6. Щоб приготувати присипку на сковороді обсмажуємо панірувальні сухарі та у кінці додаємо цукрову пудру.
    7. Відварити кньодлі в окропі 15 хвилин та гарячими обваляти у присипці.

    Порада: не кидайте варитись усі кньодлі разом. 2-3 шт за раз буде достатньо аби все добре приготувалось.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити