Солодка нота австрійської кухні: готуємо абрикосові кньодлі
Солодкі австрійські абрикосові кньодлі нагадують ліниві вареники з абрикосами за виключенням декількох нюансів – вони готуються всього лише 15 хвилин. Приготуємо?
Інгредієнти для тіста (для 8 кньодлів):
- сир кисломолочний (20-30% жирності) – 500г;
- борошно – 100г;
- манка – 100г;
- цукор – 2 ст.л.;
- жовток – 1шт;
- дрібка солі.
Інгредієнти для начинки:
- абрикоси – 8шт;
- цукор – 50г.
Інгредієнти для присипки:
- панірувальні сухарі – 200г;
- цукрова пудра – 100г;
- вершкове масло – 80г.
Покроковий рецепт
- Сир перетерти, додати: жовток, борошно, манка та цукор. Замісити липке тісто.
- Тісто можна залишити в холодильнику як і на годину, так і на цілу ніч.
- Абрикоси помити, обережно дістати кісточки не розриваючи плід до кінця на дві половики.
- Всередину кожної абрикоси всипати 0,5 – 1 ч.л. цукру.
- Тісто розкатати у маленькі шматочки, розкатати кожний з них і покласти всередину абрикоси з цукром. Защипнути посередині і відправити кньодлі на півгодини в холодильник.
- Щоб приготувати присипку на сковороді обсмажуємо панірувальні сухарі та у кінці додаємо цукрову пудру.
- Відварити кньодлі в окропі 15 хвилин та гарячими обваляти у присипці.
Порада: не кидайте варитись усі кньодлі разом. 2-3 шт за раз буде достатньо аби все добре приготувалось.
Смачного!