Рецепт ароматної аджики з базиліком і кінзою на зиму
Трави надають цьому соусу з помідорів пряного аромату, а часник і перець – гостроти.
Складові:
- 1,5 кг помідорів;
- 1 гострий перчик;
- 3 голівки часнику;
- 2 пучки свіжої кінзи;
- 1 пучок свіжої петрушки;
- 2 пучки свіжого базиліку;
- 1 ст. ложка солі;
- 6 ст. ложок цукру;
- 50 мл оцту.
Приготування:
Помідори та гострий перець подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера. Часник пропустіть через прес. Порубайте кінзу, петрушку та базилік.
З’єднайте в каструлі помідори та перець. Доведіть до кипіння і нагрівайте, іноді помішуючи, 20 хвилин.
Додайте в помідори підготовлену зелень, сіль і цукор. Кип’ятіть на невеликому вогні 15 хвилин.
Кількість солі та цукру регулюйте на свій смак.
Вмішайте в соус часник і оцет і готуйте ще 5 хвилин.
Розлийте аджику по стерилізованих банках. Закатайте та укутайте.
Раніше ми писали: Готуємо фаршировані перці булгуром і бринзою