Рецепт ароматної аджики з базиліком і кінзою на зиму

04 Вересня, 2024 |

Трави надають цьому соусу з помідорів пряного аромату, а часник і перець – гостроти.

Складові:

  • 1,5 кг помідорів;
  • 1 гострий перчик;
  • 3 голівки часнику;
  • 2 пучки свіжої кінзи;
  • 1 пучок свіжої петрушки;
  • 2 пучки свіжого базиліку;
  • 1 ст. ложка солі;
  • 6 ст. ложок цукру;
  • 50 мл оцту.

Приготування:

Помідори та гострий перець подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера. Часник пропустіть через прес. Порубайте кінзу, петрушку та базилік.

З’єднайте в каструлі помідори та перець. Доведіть до кипіння і нагрівайте, іноді помішуючи, 20 хвилин.

Додайте в помідори підготовлену зелень, сіль і цукор. Кип’ятіть на невеликому вогні 15 хвилин.

Кількість солі та цукру регулюйте на свій смак.

Вмішайте в соус часник і оцет і готуйте ще 5 хвилин.

Розлийте аджику по стерилізованих банках. Закатайте та укутайте.

Раніше ми писали: Готуємо фаршировані перці булгуром і бринзою

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити