• UA
  • RU
  • Рецепт ароматної аджики з базиліком і кінзою на зиму

    Трави надають цьому соусу з помідорів пряного аромату, а часник і перець – гостроти.

    Складові:

    • 1,5 кг помідорів;
    • 1 гострий перчик;
    • 3 голівки часнику;
    • 2 пучки свіжої кінзи;
    • 1 пучок свіжої петрушки;
    • 2 пучки свіжого базиліку;
    • 1 ст. ложка солі;
    • 6 ст. ложок цукру;
    • 50 мл оцту.

    Приготування:

    Помідори та гострий перець подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера. Часник пропустіть через прес. Порубайте кінзу, петрушку та базилік.

    З’єднайте в каструлі помідори та перець. Доведіть до кипіння і нагрівайте, іноді помішуючи, 20 хвилин.

    Додайте в помідори підготовлену зелень, сіль і цукор. Кип’ятіть на невеликому вогні 15 хвилин.

    Кількість солі та цукру регулюйте на свій смак.

    Вмішайте в соус часник і оцет і готуйте ще 5 хвилин.

    Розлийте аджику по стерилізованих банках. Закатайте та укутайте.

    Раніше ми писали: Готуємо фаршировані перці булгуром і бринзою

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити