Готуємо фаршировані перці булгуром і бринзою
Якщо набридло фарширувати перці звичайним класичним набором: м’ясо і рис, то пропонуємо вам цікаву альтернативу. Начинка з морквою, цибулею, помідорами та томатною пастою дуже соковита й ароматна, а булгур придасть страві витончений смак. А родзинкою даної страви стане наявність солонуватої бринзи. Тому страва буде просто чудовою.
Складові:
- 200 г булгуру;
- 400-700 мл води;
- 1 цибулина;
- 1-2 помідорів;
- 1 морквина;
- 1-2 ст. ложки олії;
- 2 ст. ложки томатної пасти;
- сіль та спеції за смаком;
- 6-7 штук болгарських перців.
- 100 г бринзи.
Приготування:
Булгур залийте 250 мл окропу і залиште на 15 хвилин.
Цибулю та очищені помідори наріжте невеликими шматочками. Моркву натріть на дрібній або середній тертці.
Щоб легко очистити помідори від шкірок, на кілька секунд опустіть їх в окріп.
За 5-7 хвилин обсмажте цибулю з морквою на сковороді з олією. Додайте помідори та готуйте ще 5 хвилин.
Змішайте обсмажені овочі з булгуром і ложкою томатної пасти. Приправте сіллю та спеціями.
Якщо після замочування в булгурі залишилася вода, злийте її.
У перців зріжте верхівки, видаліть насіння і внутрішні перегородки.
Нафаршируйте перці сумішшю з булгура та овочів. Поставте у форму для запікання та прикрийте верхівками.
Влийте у форму воду, що залишилася, змішану з томатною пастою і спеціями.
Запікайте приблизно 40 хвилин за температури 180-200 °С.
За 10 хвилин до приготування страви, посипте перці натертою бринзою.
Смачного!
Раніше ми писали: Готуємо ткемалі зі слив на зиму