• UA
  • RU
  • «За ТБ українською» – у соцмережах набирає обертів новий флешмоб

    03 Січня, 2022

    Таким чином українців закликають вплинути на мас-медіа та зробити 2022-й рік роком української мови на телебаченні.

    Рух підтримала українська письменниця Оксана Забужко. На своїй сторінці у Facebook вона зазначила:

    «Засилля на ТБ фільмів для Росії обкрадає українських кіномитців, позбавляючи їх можливості створювати й демонструвати українські фільми та серіали»

    Саме факт російської агресії, упевнена мисткиня, допоміг багатьом зрозуміти важливість та цінність україномовного контенту. У своєму дописі вона виразила обурення засиллям російськомовного контенту на українських телеканалах, особливо відзначивши, що багато таких серіалів знімаються українськими студіями. Вона також зазначила:

    «Олігархічні телеканали продовжують щоденне зросійщення мільйонів людей. Перш за все – через формально українські фільми та серіали. Які за законом мають демонструватися українською мовою, але масово демонструються російською…

    …З одного боку, ведеться брудний бізнес з державою-агресором. З іншого – через телевізійну картинку українцям щодня нав’язують «адіннарод», привчаючи глядачів до думки, що життя в реальній Україні має виглядати так, як у цих російських за мовою і змістом серіалах»

    Допис зібрав понад 3 тисячі уподобань і ним поділилися понад 900 користувачів. У коментарях користувачі теж підтримали цю ініціативу та підтримали письменницю.

    Всіх, хто хоче підтримати флешмоб, закликають ставити хештег #ЗаТБУкраїнською на своїх сторінках у будь-якій з соцмереж.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити