Готуємо осінню вечерю для всієї родини
Осінь – це час, коли природа дарує нам безліч сезонних овочів та фруктів. Це ідеальний період для приготування смачних та корисних страв, які зігріють вас у прохолодні дні. Пропонуємо вам кілька рецептів, які стануть чудовим доповненням до вашого осіннього меню.
Фаршировані перці з картоплею та беконом
Інгредієнти:
- 4 великі болгарські перці;
- 3 картоплини;
- 150 г бекону;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 100 г твердого сиру;
- сіль, перець за смаком;
- оливкова олія.
Приготування:
- Очистіть картоплю і наріжте її дрібними кубиками. Відваріть до напівготовності.
- Наріжте бекон і обсмажте його на сковороді до золотистого кольору. Додайте нарізану цибулю та часник, обсмажте ще кілька хвилин.
- Змішайте картоплю з беконом, цибулею та часником. Додайте сіль і перець за смаком.
- Відріжте верхівки перців і видаліть насіння. Наповніть перці картопляною сумішшю.
- Викладіть фаршировані перці у форму для запікання, посипте тертим сиром і запікайте в духовці при температурі 180°C протягом 25-30 хвилин.
Яблучний пиріг
Інгредієнти:
- 3-4 яблука;
- 200 г борошна;
- 150 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1 ч.л. розпушувача;
- 1 ч.л. кориці;
- щіпка солі.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть форму для випікання маслом.
- Очистіть яблука від шкірки і наріжте їх тонкими скибочками.
- У великій мисці збийте яйця з цукром до утворення пишної маси. Додайте розтоплене вершкове масло і добре перемішайте.
- Просійте борошно з розпушувачем, корицею та сіллю. Поступово додайте сухі інгредієнти до яєчної суміші, перемішуючи до однорідності.
- Викладіть половину тіста у форму, зверху розкладіть яблука і залийте рештою тіста.
- Випікайте пиріг у розігрітій духовці протягом 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Сподіваюся, ці рецепти додадуть вам натхнення для приготування смачних осінніх страв!