• UA
  • RU
  • 5 помилок, які призводять до псування закруток

    10 Липня, 2023 | Новини |

    Зараз період, коли вправні господині намагаються зробити запаси на зиму. Але іноді консервація зривається. Здавалося б, все робиться однаково і рука, як-то кажуть, вже набита. В чому ж справа?

    Навіть у досвідчених кухарів та господарок трапляються такі невдачі. І все через помилки, які призводять до псування закруток.

    Щоб зусилля, час та гроші не витрачалися даремно, розглянемо найтиповіші помилки.

    Сировина

    Плоди гарненько миємо, оглядаємо на предмет цілісності. В жодному разі не використовуємо пошкоджені. Краще відкласти зіпсований огірок чи помідорчик, аніж потім викинути всю банку. Адже шкідливі організми, які вже проникли до плодів, не дадуть консервації зберегтися. Тож ніяких овочів та фруктів, що підгнили або тріснули.

    Сіль

    Для консервації підходить лише кам’яна сіль. Йодована сіль або дрібного помелу розм’якшує овочі, особливо огірки, та робить розсіл темним.

    Рецептура

    Деякі господині, покладаючись на свій досвід, додають інгредієнти "на око". Або експериментують, додаючи щось нове. Не варто так робити. Перевірені роками рецепти гарантують кращий результат. Отже, в цьому процесі забуваємо про творчий підхід. Консервувати необхідно суворо за рецептом.

    Банки

    Щоб не зіпсувати справу, банки для консервації мають бути абсолютно сухими. Також варто ретельно їх оглянути. Якщо побачите найменші дефекти на вінці, краще таку тару відкласти і не використовувати для закруток. Про те, якими кришками для консервації краще користуватись, йшлося у матеріалі Час консервувати: обираємо правильні кришки.

    Перевертати чи ні

    Якщо за рецептом вказується, що банку треба перевернути, то так і варто зробити. Не нехтуйте цим правилом. Таким чином банки остаточно герметизуються та будуть стояти стільки, скільки потрібно.

    Ще одне важливе зауваження: закрутки мають охолоджуватись поступово. Деякі рецепти вимагають навіть укутати банки цупкою тканиною аби уповільнити процес охолодження.

    Також варто правильно зберігати зроблені закатки, краще у прохолодному льосі або в холодильнику.

    Отже, відкладаємо експерименти подалі, дотримуємось рецептури, уважно слідкуємо за якістю плодів та використовуємо кам’яну сіль. І нехай ваші смачні закрутки порадують рідних та здивують гостей вже найближчої зими!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити