Вафлі надзвичайно популярні, тому що їх можна приготувати багатьма унікальними способами та поєднувати з різними видами їжі.
У Міжнародний день вафельниці ви можете дістати свою вафельницю і використовувати її для приготування різних типів рецептів.
Можна спробувати нові рецепти тіста, а також начинки з новими інгредієнтами.
Наприклад, ви можете створити вафельний сендвіч або вафельний бургер, використовуючи вафлі замість булочок. Або довіритися провідному кулінару країни – Євгену Клопотенко та приготувати смачний вафельний торт.
Вафельний торт або Андрути по рецепту Євгена Клопотенка:
Інгредієнти:
- 6 круглих вафель;
- 150 г волоських горіхів;
- 1 банка згущеного молока;
- 200 г розм’якшеного вершкового масла;
- 250 г вишень (свіжих чи заморожених);
- 100 г цукру.
Приготування:
Крок 1. Підготуйте усі інгредієнти для приготування вафельного торта зі згущеним молоком та вишнями. Дістаньте вершкове масло з холодильника завчасно, аби воно було розм’якшене. Із бляшанки згущеного молока зніміть етикетку та покладіть банку в каструлю з водою. Дно каструлі краще вкрити текстильною серветкою. Варіть на повільному вогні приблизно 2 години. Коли згущене молоко звариться, дайте банці трохи охолонути, а потім відкривайте консервним ножем.
Крок 2. Викладіть у каструлю 250 г вишень без кісточки. Можна використовувати як свіжі, так і заморожені вишні. Всипте 100 г цукру та перемішайте. Варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Крок 3. У миску викладіть варене згущене молоко та 200 г розм’якшеного вершкового масла. Перемішайте до однорідності блендером із насадкою віничком.
Крок 4. Через 20 хвилин перебийте вишні занурювальним блендером, аби вийшла однорідна маса. Поверніть каструлю на плиту та варіть ще 20 хвилин на повільному вогні. Дайте вишням охолонути.
Крок 5. Відкрийте паковання круглих вафель. Змащуйте кожну вафлю по черзі вареним згущеним молоком із маслом та варенням з вишень.
Крок 6. Верхній шар вафель та боки змастіть згущено-масляною сумішшю. Використовуйте спеціальну лопатку чи просто ложку.
Крок 7. Подрібніть ножем 150 г волоських горіхів та посипте ними торт зверху та з боків. Зберігайте торт у холодильнику.
Смачного!