Солодкий болгарський акцент: соус лечо до м’яса та овочів
Неординарний і солодкий смак угорського соусу лечо стане кращим доповненням до ваших м’ясних страв вже зараз. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 5 кг – болгарський перець;
- 3 кг – помідори або томатна паста;
- 1 кг – цибуля;
- 10 зубчиків – часник;
- 200 мл – рослинна олія;
- 100 г – цукор;
- 50 г – сіль;
- 100 мл – оцет 9%;
- 5 шт – лавровий лист;
- 10 шт – чорний перець горошком.
Покроковий рецепт
- Очищену і нарізану зручними шматками цибулю підсмажити на пательні до золотистої скоринки. Якщо немає готової томатної пасти – перемішайте томати у пюре за допомогою блендеру.
- Додайте нарізаний перець і часник до цибулі. Тушкуйте 10 хвилин.
-
Влийте томати, додайте сіль, цукор, спеції і тушкуйте ще 20 хвилин.
- В кінці тушкування додайте оцет.
- По стерилізованих банках розлийте готовий лечо. Закатайте їх та залиште охолоджуватись під теплою ковдрою.
Смачного!