• UA
  • RU
  • Солодкий болгарський акцент: соус лечо до м’яса та овочів

    07 Вересня, 2024 | Новини Рецепти |

    Неординарний і солодкий смак угорського соусу лечо стане кращим доповненням до ваших м’ясних страв вже зараз. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 5 кг – болгарський перець;
    • 3 кг – помідори або томатна паста;
    • 1 кг – цибуля;
    • 10 зубчиків – часник;
    • 200 мл – рослинна олія;
    • 100 г – цукор;
    • 50 г  – сіль;
    • 100 мл – оцет 9%;
    • 5 шт – лавровий лист;
    • 10 шт – чорний перець горошком.

    Покроковий рецепт

    1. Очищену і нарізану зручними шматками цибулю підсмажити на пательні до золотистої скоринки. Якщо немає готової томатної пасти – перемішайте томати у пюре за допомогою блендеру.
    2. Додайте нарізаний перець і часник до цибулі. Тушкуйте 10 хвилин.
    3. Влийте томати, додайте сіль, цукор, спеції і тушкуйте ще 20 хвилин.
    4. В кінці тушкування додайте оцет.
    5. По стерилізованих банках розлийте готовий лечо. Закатайте їх та залиште охолоджуватись під теплою ковдрою.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити