Пізнаємо італійську кухню: інжирна мостарда

20 Вересня, 2024 |

Пряне і не надто солодке варення з інжиру – класична італійська мостарда або ж "муштарда". В цьому рецепті від українського шеф-кухаря Андрія Величка гострота гірчиці компенсує солодкість фруктів або ягід. Приготуємо?

Інгредієнти:

  • 1 кг – інжиру;
  • 300 г – цукру;
  • 100 мл – води;
  • 50 мл – бальзамічного оцту;
  • 2 ст. л. – гірчичного порошку чи гірчиці в зернах;
  • 1 ч. л. – сухого імбиру;
  • по 0,5 ч.л. кардамону, коріандру та гострого перцю;
  • 0,5 ч.л. – солі.

Покроковий рецепт

  1. Очистити інжир і трохи розім’яти.
  2. Змішати цукор з водою та бальзамічним оцетом. Нагріти до повного розчинення цукру та продовжувати варити сироп.
  3. Кинути інжир у сироп та продовжувати варити у густій масі ще 30 вхилин.
  4. Змішати всі сухі інгредієнти (імбир, кардамон, коріандр, гострий перець та сіль).
  5. До сухої суміші додати рідини з варення.
  6. Перемішати до утворення однорідної каші яку тільки після цього викладаємо у варення. Інакше можуть утворитися грудочки.
  7. Перемішати та потримати ще пару хвилин на вогні.

Мостарду з інжиру та бальзаміком можна поєднати з витриманим твердим сиром, бринзою, білим м’ясом та прошуто.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити