Пізнаємо італійську кухню: інжирна мостарда
Пряне і не надто солодке варення з інжиру – класична італійська мостарда або ж “муштарда”. В цьому рецепті від українського шеф-кухаря Андрія Величка гострота гірчиці компенсує солодкість фруктів або ягід. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 1 кг – інжиру;
- 300 г – цукру;
- 100 мл – води;
- 50 мл – бальзамічного оцту;
- 2 ст. л. – гірчичного порошку чи гірчиці в зернах;
- 1 ч. л. – сухого імбиру;
- по 0,5 ч.л. кардамону, коріандру та гострого перцю;
- 0,5 ч.л. – солі.
Покроковий рецепт
- Очистити інжир і трохи розім’яти.
- Змішати цукор з водою та бальзамічним оцетом. Нагріти до повного розчинення цукру та продовжувати варити сироп.
- Кинути інжир у сироп та продовжувати варити у густій масі ще 30 вхилин.
- Змішати всі сухі інгредієнти (імбир, кардамон, коріандр, гострий перець та сіль).
- До сухої суміші додати рідини з варення.
- Перемішати до утворення однорідної каші яку тільки після цього викладаємо у варення. Інакше можуть утворитися грудочки.
- Перемішати та потримати ще пару хвилин на вогні.
Мостарду з інжиру та бальзаміком можна поєднати з витриманим твердим сиром, бринзою, білим м’ясом та прошуто.
Смачного!