Кримські чебуреки: готуємо за автентичним рецептом
Ніжне тонке тісто і соковита начинка – що може бути кращим ніж справжні чебуреки за автентичним рецептом з Криму. Приготуємо?
Інгредієнти для тіста:
- 500 г – борошно;
- 10 г – сіль;
- 250 мл – окріп;
- 30 мл – олія;
- 20 мл – горілка.
Інгредієнти для начинки:
- 300 г – яловичина;
- 300 г – цибуля;
- 50 мл – холодна вода;
- 70 г – свіже сало;
- дрібка солі та перцю;
- зелень за бажанням.
Покроковий рецепт
- Для тіста: розчиніть сіль в окропі. До борошна додайте олію, кріп та горілку. Замішати тісто і залишити відпочивати на 30 хвилин під харчовою плівкою.
- Повторно розімніть тісто руками і знову на півгодини залиште відпочити при кмінатній температурі.
- Наріжте м’ясо та цибулю шматочками.
- Використовуючи м’ясорубку, перекрутіть разом: сало, м’ясо, цибулю та спеції.
- Візьміть невеликий шматочок тіста та розкачайте максимально круглий шматок. Покладіть в центр начинку, защипніть краї спочатку руками, а потім – виделкою.
- Смажте чебуреки в олії з двох боків до золотистої скоринки. Готові викладайте на паперовий рушник – він вбере зайвий жир.
Смачного!