• UA
  • RU
  • Кримські чебуреки: готуємо за автентичним рецептом

    27 Вересня, 2024 | Рецепти |

    Ніжне тонке тісто і соковита начинка – що може бути кращим ніж справжні чебуреки за автентичним рецептом з Криму. Приготуємо?

    Інгредієнти для тіста:

    • 500 г – борошно;
    • 10 г – сіль;
    • 250 мл – окріп;
    • 30 мл – олія;
    • 20 мл – горілка.

    Інгредієнти для начинки:

    • 300 г – яловичина;
    • 300 г – цибуля;
    • 50 мл – холодна вода;
    • 70 г – свіже сало;
    • дрібка солі та перцю;
    • зелень за бажанням.

    Покроковий рецепт

    1. Для тіста: розчиніть сіль в окропі. До борошна додайте олію, кріп та горілку. Замішати тісто і залишити відпочивати на 30 хвилин під харчовою плівкою.
    2. Повторно розімніть тісто руками і знову на півгодини залиште відпочити при кмінатній температурі.
    3. Наріжте м’ясо та цибулю шматочками.
    4. Використовуючи м’ясорубку, перекрутіть разом: сало, м’ясо, цибулю та спеції.
    5. Візьміть невеликий шматочок тіста та розкачайте максимально круглий шматок. Покладіть в центр начинку, защипніть краї спочатку руками, а потім – виделкою.
    6. Смажте чебуреки в олії з двох боків до золотистої скоринки. Готові викладайте на паперовий рушник – він вбере зайвий жир.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram