Кримські чебуреки: готуємо за автентичним рецептом

27 Вересня, 2024 | Рецепти |

Ніжне тонке тісто і соковита начинка – що може бути кращим ніж справжні чебуреки за автентичним рецептом з Криму. Приготуємо?

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г – борошно;
  • 10 г – сіль;
  • 250 мл – окріп;
  • 30 мл – олія;
  • 20 мл – горілка.

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г – яловичина;
  • 300 г – цибуля;
  • 50 мл – холодна вода;
  • 70 г – свіже сало;
  • дрібка солі та перцю;
  • зелень за бажанням.

Покроковий рецепт

  1. Для тіста: розчиніть сіль в окропі. До борошна додайте олію, кріп та горілку. Замішати тісто і залишити відпочивати на 30 хвилин під харчовою плівкою.
  2. Повторно розімніть тісто руками і знову на півгодини залиште відпочити при кмінатній температурі.
  3. Наріжте м’ясо та цибулю шматочками.
  4. Використовуючи м’ясорубку, перекрутіть разом: сало, м’ясо, цибулю та спеції.
  5. Візьміть невеликий шматочок тіста та розкачайте максимально круглий шматок. Покладіть в центр начинку, защипніть краї спочатку руками, а потім – виделкою.
  6. Смажте чебуреки в олії з двох боків до золотистої скоринки. Готові викладайте на паперовий рушник – він вбере зайвий жир.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити