Військовий збір 5%: нові правила наберуть чинності після оприлюднення закону

Військовий збір за ставкою 5% із заробітної плати та інших доходів фізичних осіб почне вираховуватися лише після офіційного оприлюднення закону. Про це повідомила народна депутатка Ніна Южаніна в ефірі "Еспресо". Вона наголосила, що закон набуде чинності після оприлюднення, у зв’язку з прийняттям поправок у другому читанні.

"Це означає, що норма, яка передбачала доутримання військового збору з доходів, отриманих з 1 жовтня, не діятиме. Наприклад, якщо з авансу було вирахувано тільки 1,5%, то доутримувати ще 5% військового збору при виплаті зарплати не потрібно буде", – пояснила Южаніна.

Вона також уточнила, що "військовий збір із заробітної плати та інших доходів фізичних осіб буде вираховуватися за ставкою 5% лише після підписання закону головою Верховної Ради та президентом України".

Щодо підприємців, які є фізичними особами, то для них військовий збір почне діяти з 1 жовтня, оскільки ця норма залишилася незмінною у прийнятому законі.

"Щодо того, коли люди відчують зменшення грошей у власних кишенях, це залежатиме від того, як швидко будуть розглянуті блокуючі постанови у Раді, а також від того, як швидко спікер парламенту та президент підпишуть ці норми", – підсумувала депутатка.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити