Консервуємо "цитрусовий гарбуз" на зиму

Гарбуз можна варити, запікати і, найголовніше, консервувати на зиму. Під час термічної обробки плід стає солодким і нагадує манго, тому така заготівля стане незвичайним варіантом замість варення.

Складові:

  • 3 кг гарбуза;
  • 1 лимон;
  • 3 апельсина;
  • 600 г цукру;
  • 10 лимонної кислоти.

Приготування:

Щоб приготувати смачну консервацію з гарбуза, краще обирати плоди сорту "Гітара", "Мускатний" або "Арахісове масло". Такі гарбузи мають насичений колір і досить м’які.

Гарбуз потрібно розрізати навпіл, очистити від насіння та шкірки. Після цього м’якоть потрібно нарізати на однакові невеликі кубики, близько 3 см за розміром.

Нарізану м’якоть гарбуза потрібно перекласти в глибоку миску, щоб замаринувати її перед консервацією. Щоб смак заготівлі був яскравим, до гарбуза потрібно додати апельсинову та лимонну цедру.

Для цього ретельно помийте цитрусові та натріть цедру на маленькій тертці. Важливо не використовувати білий шар – він неприємно гірчить.

Також до гарбуза потрібно додати м’якоть лимона. Для цього очищений від білої шкірки лимон потрібно нарізати на кубики такого ж розміру, як і гарбуз. Кісточки необхідно викидати.

Таким же способом наріжте 1 апельсин. Перемішайте нарізані цитрусові з гарбузом і цедрою. Потім всипте цукор і лимонну кислоту, знову ретельно перемішайте інгредієнти.

Залиште масу щонайменше на 3 години, щоб отримати сік. Тоді гарбузово-цитрусову суміш можна розкладати по стерилізованих банках.

Наповніть банки нарізаним гарбузом, і залийте шматочки отриманим соком. Після цього заготовку потрібно ще раз простерилізувати.

Для цього на дно глибокої каструлі покладіть рушник, а зверху поставте банки з гарбузом, накривши їх стерилізованими кришками. У каструлю потрібно налити воду так, щоб банки майже повністю були занурені в рідину.

Воду слід довести до кипіння, після чого стерилізувати консервацію протягом години. Гарячі банки слід обережно витягнути з каструлі, щільно закрутивши кришки.

Зачекайте до повного охолодження заготовки, потім переставте консервовані гарбузи в темне прохолодне місце.

Раніше ми писали: Ніжне як хмаринка: рецепт лимонного печива з маком

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram