Ніжне як хмаринка: рецепт лимонного печива з маком
Якщо ви шукаєте рецепт простого, смачного, із незвичним присмаком печива, яким можна здивувати — це саме те, що вам потрібно.
Інгредієнти
Для тіста:
- 1 лимон (цедра);
- 1 склянка цукрової пудри;
- 1/4 ч. л. солі;
- 2 яєчних жовтка;
- 240 г вершкового масла.
Для начинки:
- 1 склянка молока;
- 1/2 апельсина (цедра);
- 1 склянка маку;
- 1/3 склянки родзинок;
- сік лимона за смаком;
- 1/2 ст. л. коньяку;
- 1/2 ст. л. вершкового масла;
- 1/2 ст. л. ванільного екстракту або ванілін.
Приготування
- Приготуйте тісто. Змішайте цедру лимона, цукрову пудру, борошно і сіль у мисці кухонного комбайна.
- Додайте нарізане вершкове масло і яєчні жовтки, перемішайте.
- Оберніть тісто в поліетиленову плівку і поставте в холодильник на годину або на ніч.
- Підготуйте начинку. Перемолотіть мак в кавомолці. нагрійте молоко, цукор, апельсинову цедру, мелений мак і родзинки в маленькій каструлі на середньому вогні. варіть, поки суміш не загусне, близько 15 хвилин.
- Додайте лимонний сік, коньяк і масло, варіть 2 хвилини.
- Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Зніміть з вогню і охолодіть в холодильнику.
- Вистеліть два дека пергаментним паперу. Розкачайте тісто завтовшки 6 мм, використовуючи формочки, виріжіть кола.
- Покласти гіркою 1/2 чайної ложки начинки в центр кожного кола і з’єднайте боки, щоб вийшла форма трикутника. Викладіть печиво на листи і змастити збитим яйцем.
- Поставте деко в холодильник на 20-30 хвилин – це допоможе печінкою зберегти форму при випічці. Тим часом розігрійте духовку до 175 градусів. Випікати печиво до золотистого кольору від 10 до 15 хвилин.
Смачного!
Раніше ми писали: ТОП страв до посту, які ви зможете приготувати зі звичайної моркви