• UA
  • RU
  • Ніжне як хмаринка: рецепт лимонного печива з маком

    Якщо ви шукаєте рецепт простого, смачного, із незвичним присмаком печива, яким можна здивувати — це саме те, що вам потрібно.

    Інгредієнти

    Для тіста:

    • 1 лимон (цедра);
    • 1 склянка цукрової пудри;
    • 1/4 ч. л. солі;
    • 2 яєчних жовтка;
    • 240 г вершкового масла.

    Для начинки:

    • 1 склянка молока;
    • 1/2 апельсина (цедра);
    • 1 склянка маку;
    • 1/3 склянки родзинок;
    • сік лимона за смаком;
    • 1/2 ст. л. коньяку;
    • 1/2 ст. л. вершкового масла;
    • 1/2 ст. л. ванільного екстракту або ванілін.

    Приготування

    • Приготуйте тісто. Змішайте цедру лимона, цукрову пудру, борошно і сіль у мисці кухонного комбайна.
    • Додайте нарізане вершкове масло і яєчні жовтки, перемішайте.
    • Оберніть тісто в поліетиленову плівку і поставте в холодильник на годину або на ніч.
    • Підготуйте начинку. Перемолотіть мак в кавомолці. нагрійте молоко, цукор, апельсинову цедру, мелений мак і родзинки в маленькій каструлі на середньому вогні. варіть, поки суміш не загусне, близько 15 хвилин.
    • Додайте лимонний сік, коньяк і масло, варіть 2 хвилини.
    • Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Зніміть з вогню і охолодіть в холодильнику.
    • Вистеліть два дека пергаментним паперу. Розкачайте тісто завтовшки 6 мм, використовуючи формочки, виріжіть кола.
    • Покласти гіркою 1/2 чайної ложки начинки в центр кожного кола і з’єднайте боки, щоб вийшла форма трикутника. Викладіть печиво на листи і змастити збитим яйцем.
    • Поставте деко в холодильник на 20-30 хвилин – це допоможе печінкою зберегти форму при випічці. Тим часом розігрійте духовку до 175 градусів. Випікати печиво до золотистого кольору від 10 до 15 хвилин.

    Смачного!

    Раніше ми писали: ТОП страв до посту, які ви зможете приготувати зі звичайної моркви

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити