Готуємо курячий супчик в хлібині
Приготування супів у хлібі – це завжди виграшний варіант: виглядає така страва чудово, а посуд, у якому подають суп, можна їсти.
Складові:
- 2-3 штуки курячих стегна;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 1,5 л води;
- 7-8 штук чорного перцю горошком;
- 2-3 картоплини;
- 300-350 г броколі;
- 100 мл олії;
- 100 г борошна;
- 500 мл вершків 10%-вої жирності або молоко;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- 4-6 штук хліба круглої форми;
- чеддер або інший сир за смаком;
- зелень за смаком.
Приготування:
Курку покладіть у каструлю разом із розрізаною на четвертинки цибулиною. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння і зніміть піну. Додайте горошини перців і варіть 25 хвилин.
Злегка остудіть курку, відокремте філе від шкіри та кісток, наріжте шматочками. Бульйон процідіть, вам знадобиться один літр.
Картоплю наріжте невеликими шматочками, цибулю – дрібніше. Броколі розберіть на невеликі суцвіття.
У каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м’якості. Посипте борошном і помішуйте хвилину-півтори.
Продовжуючи помішувати, влийте спочатку бульйон, а потім вершки. Доведіть до кипіння.
Закиньте картоплю разом із броколі, додайте сіль і мелений перець. Варіть 10 хвилин. Додайте курку і залиште суп на вогні ще на 5 хвилин.
У хліба зріжте верхівки та видаліть м’якушку. Розлийте суп по мисках, посипте тертим сиром, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.
Раніше ми писали: Консервуємо “цитрусовий гарбуз” на зиму