Осіннє італійське вітання: різотто з гарбузом
Різотто – це традиційна страва італійської кухні, дуже популярна в усьому світі. Готують її з круглозернистого крохмалистого рису особливого сорту з додаванням бульйону. Правильно приготоване різотто має кремову структуру і насичений аромат. А зараз саме осінь радує нас врожаєм гарбуза, чому не поєднати італійський рецепт із українським продуктом.
Складові:
- 1 кг м’якоті гарбуза;
1 пучок свіжої петрушки;
3 столові ложки оливкової олії;
3 столові ложки вершкового масла;
1 цибулина;
300 г рису;
100 мл білого сухого вина;
1 ½ л овочевого бульйону;
50 г пармезану;
сіль – опціонально.
Приготування:
Наріжте гарбуз невеликими кубиками. Подрібніть половину листя шавлії. Викладіть гарбуз і рубану шавлію на деко, полийте ложкою олії та перемішайте. Запікайте 30 хвилин за температури 220 °C, поки гарбуз не стане м’яким.
Тим часом розтопіть у сотейнику половину вершкового масла. Обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю до м’якості. Додайте рис і, помішуючи, обсмажуйте його кілька хвилин. Поступово влийте в рис вино і гарячий бульйон.
На іншій пательні розігрійте оливкову олію, що залишилася, викладіть листя шавлії та обсмажуйте, доки воно не стане злегка хрустким. Перекладіть шавлію на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Пюрируйте половину запеченого гарбуза. Додайте до рису гарбузове пюре, вершкове масло, що залишилося, і тертий пармезан і ретельно перемішайте. За необхідності підсоліть. Перед подачею прикрасьте різотто шматочками гарбуза і листям петрушки.
Раніше ми писали: Вітання із Сакартвело: салат із баклажанів по-грузинськи