Вітання із Сакартвело: салат із баклажанів по-грузинськи
Терпкі волоські горіхи і пряна кінза шикарно доповнюють смак обсмажених овочів. А часник і ароматні спеції надають страві пікантних ноток.
Складові:
- 3-4 баклажани;
- сіль за смаком;
- 3 ст. ложки олії на ваш смак ( оливкова або соняшникова);
- 150 г волоських горіхів;
- ½ пучка кінзи;
- 2 зубчики часнику;
- мелений чорний перець за смаком;
- ½ ч. ложки хмелі-сунелі;
- 3-4 ст. ложки сметани.
Приготування:
Баклажани наріжте невеликими кубиками та посоліть. Обсмажте у 2-3 прийоми на олії до золотистої скоринки – на це піде 5-6 хвилин.
Волоські горіхи та кінзу дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес.
З’єднайте баклажани з горіхами, кінзою та часником. Додайте сіль, перець, хмелі-сунелі та сметану, перемішайте.
Раніше ми писали: Гарна ідея для сніданку: панкейки з секретним інгредієнтом