Швидка домашня закуска: сирна соломка
Хочете здивувати гостей або потішити себе смачною закускою, не витрачаючи багато часу? Сирна соломка — це ідеальне рішення! Хрустка, ароматна та проста в приготуванні, вона стане чудовим доповненням до вечері, святкового столу чи перекусу. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 240 г – тертого витриманого сиру Чеддер;
- 195 г – універсального борошна, просіяного і вирівняного ножем, плюс трохи для розкочування;
- 1 ч.л. – великої солі;
- трохи менше 1 ч.л. пластівців червоного перцю;
- 1,5 ст.л. – свіжих трав, таких як розмарин або чебрець, грубо нарізаних;
- 113 г – холодного несолоного вершкового масла;
- 90 мл – жирних вершків.
Покроковий рецепт
- Розігрійте духовку до 205°C. Застеліть два дека пергаментним папером.
- У кухонному комбайні змішайте тертий сир Чеддер, борошно, сіль, пластівці червоного перцю та трави. Додайте кубики холодного масла та перемішайте до стану крихти.
- Влийте вершки та перемішуйте, доки тісто не почне збиратися в грудку.
- Розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну в тонкий прямокутник (20×25 см, товщиною 3 мм), підсипаючи борошно, щоб не липло.
- Наріжте прямокутники на смужки завширшки 6 мм. Перенесіть їх на підготовлені дека, залишаючи між ними відстань.
- Випікайте 10-12 хвилин до золотистого кольору, змінюючи дека місцями в середині випікання.
- Дайте соломці охолонути, після чого подавайте або зберігайте в герметичному контейнері.
Смачного!