• UA
  • RU
  • Швидка домашня закуска: сирна соломка

    14 Грудня, 2024 | Рецепти |

    Хочете здивувати гостей або потішити себе смачною закускою, не витрачаючи багато часу? Сирна соломка — це ідеальне рішення! Хрустка, ароматна та проста в приготуванні, вона стане чудовим доповненням до вечері, святкового столу чи перекусу. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 240 г – тертого витриманого сиру Чеддер;
    • 195 г – універсального борошна, просіяного і вирівняного ножем, плюс трохи для розкочування;
    • 1 ч.л. – великої солі;
    • трохи менше 1 ч.л. пластівців червоного перцю;
    • 1,5 ст.л. – свіжих трав, таких як розмарин або чебрець, грубо нарізаних;
    • 113 г – холодного несолоного вершкового масла;
    • 90 мл – жирних вершків.

    Покроковий рецепт

    1.  Розігрійте духовку до 205°C. Застеліть два дека пергаментним папером.
    2.  У кухонному комбайні змішайте тертий сир Чеддер, борошно, сіль, пластівці червоного перцю та трави. Додайте кубики холодного масла та перемішайте до стану крихти.
    3.  Влийте вершки та перемішуйте, доки тісто не почне збиратися в грудку.
    4.  Розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну в тонкий прямокутник (20×25 см, товщиною 3 мм), підсипаючи борошно, щоб не липло.
    5.  Наріжте прямокутники на смужки завширшки 6 мм. Перенесіть їх на підготовлені дека, залишаючи між ними відстань.
    6.  Випікайте 10-12 хвилин до золотистого кольору, змінюючи дека місцями в середині випікання.
    7.  Дайте соломці охолонути, після чого подавайте або зберігайте в герметичному контейнері.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram