Українських школярів вчитимуть безпеки руху на велосипеді

23 Лютого, 2022 |

22 лютого за участю представників Міністерства освіти і науки, народних депутатів, поліції, експертів і громадських організацій пройшов круглий стіл щодо впровадження в школах курсу з безпеки руху на велосипеді.

Під час заходу повідомили про розробку першої в Україні інтегрованої навчальної програми для учнів 1–12 класів. Наголошувалося, що найпоширеніша причина смертності дітей та підлітків в Україні – це ДТП. Навчальний курс покликаний захистити школярів як учасників дорожнього руху, особливо у тих громадах, де велосипед є поширеним видом транспорту.

Зокрема, у межах пілотної кампанії "Велосипедом до школи" передбачено навчити 150 веломенторів із числа поліцейських, велоактивістів і вчителів. У 15 школах з 12 різних областей України, відібраних за результатами відкритого конкурсу, встановлять сучасні криті велопарковки, школи отримають набори велоінструментів та навчальні велосипеди з шоломами. Також буде надано методичну допомогу в облаштуванні навчального майданчика та проведенні велофестивалю на базі школи.

Підписуйтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити