Швидка випічка: заливний пиріг зі шпинатом і яйцем
Заливний пиріг зі шпинатом і яйцем — це простий та ситний варіант домашньої випічки, який не потребує багато часу та зусиль. Приготуємо?
Інгредієнти:
Для тіста:
-
300 г – борошно пшеничне
-
400 мл – кефір
-
2 шт – яйця курячі
-
1 ст. л. – цукор
-
100 г – масло вершкове
-
1 ч. л. – розпушувач
-
0,5 ч. л. – сіль
Для начинки:
-
300 г – шпинат
-
70 г – цибуля зелена
-
4 шт – яйця курячі
-
20 г – масло вершкове
-
за смаком – перець чорний мелений
-
за смаком – сіль
Покроковий рецепт
- Відварені яйця наріжте, митий шпинат наріжте тонкими смужками, цибулю також промийте і дрібно наріжте.
- Для начинки розтопіть вершкове масло, додайте зелену цибулю і смажте на малому вогні дві хвилини. Додайте шпинат, посоліть і смажте ще п’ять хвилин. Дайте трохи охолонути, додайте яйця, чорний мелений перець, перемішайте.
- Для тіста просійте борошно і розпушувач. Окремо взбийте яйця, додайте цукор, сіль, перемішайте віничком, влийте кефір, вершкове масло. Поєднайте складові для тіста і замішайте його лопаткою.
- Для більш комфортного випікання форму змастіть зсередини маслом і присипте залишками борошна. Викладіть половину тіста у форму, зверху розподіліть начинку, розрівняйте, залийте тістом і посипте кунжутом.
- Випікайте таким чином в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.
Смачного!