Як зберігти зелень свіжою: інструкція для кухні
Свіжа зелень — це не лише аромат, а й вітаміни у кожній страві. Але вона швидко в’яне й втрачає смак, якщо її неправильно зберігати.
Псуватись зелень може через багато факторів, наприклад – надлишкова чи недостатня вологість, відсутність свіжого повітря і контакт з вже зіпсованими частинами продуктів.
Як подовжити життя зелені
- Не просто промийте, а замочіть на 5 хвилин у воді з невеликою кількістю солі чи оцту.
- Видаліть зайву вологу паперовим рушником чи серветкою.
- Обгорніть пучок зеленої пряності паперовою серветкою чи тканиною, яку злегка збризніть водою з пульверизатора.
- Загорнуту зелень покладіть у пластиковий чи скляний контейнер з циркуляцією повітря.
- Зберігайте у нижній частині холодильника. Ідеальне місце — відділене від овочів. Температура має бути стабільною: від +2 до +5°C.
- Щотижня переглядайте зелень і видаляйте зіпсоване листя.