• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Як зберігти зелень свіжою: інструкція для кухні

    28 Червня, 2025 | Поради |

    Свіжа зелень — це не лише аромат, а й вітаміни у кожній страві. Але вона швидко в’яне й втрачає смак, якщо її неправильно зберігати.

    Псуватись зелень може через багато факторів, наприклад – надлишкова чи недостатня вологість, відсутність свіжого повітря і контакт з вже зіпсованими частинами продуктів.

    Як подовжити життя зелені

    1. Не просто промийте, а замочіть на 5 хвилин у воді з невеликою кількістю солі чи оцту.
    2. Видаліть зайву вологу паперовим рушником чи серветкою.
    3. Обгорніть пучок зеленої пряності паперовою серветкою чи тканиною, яку злегка збризніть водою з пульверизатора.
    4. Загорнуту зелень покладіть у пластиковий чи скляний контейнер з циркуляцією повітря.
    5. Зберігайте у нижній частині холодильника. Ідеальне місце — відділене від овочів. Температура має бути стабільною: від +2 до +5°C.
    6. Щотижня переглядайте зелень і видаляйте зіпсоване листя.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram