Збережіть літо в банці: соус “чилі-груша”
Соус "чилі-груша" — це поєднання солодких літніх груш і гостринки перцю, яке зігріватиме вас узимку. Приготуємо?
Інгредієнти:
- 1 кг – груші;
- 500 г – перець солодкий (червоний);
- 150 г – перець гострий;
- 200 г – цукор;
- 1 ст. л – сіль;
- 100 мл – оцет 9%.
Покроковий рецепт
- Помиті груші без серцевини наріжте на невеликі шматки. Солодкий перець так само промийте, вийміть насіння та наріжте кубиками. Гострий перець очистьте від насіння теж.
- У велику каструлю викладіть груші та перець. Додайте цукор, сіль і оцет. Перемішайте та залиште на 30 хв.
- Переведіть каструлю на середній вогонь і проваріть ще 10 хвилин.
- Овочеву суміш перебийте блендером до однорідності.
- Знову поставте на вогонь і уваріть ще 15 хв до потрібної густини.
- У простерилізовані банки розлийте готовий соус, закрийте кришкою і залиште охолоджуватись під ковдрою.
Смачного!