• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Збережіть літо в банці: соус “чилі-груша”

    31 Серпня, 2025 | Рецепти |

    Соус "чилі-груша" — це поєднання солодких літніх груш і гостринки перцю, яке зігріватиме вас узимку. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 1 кг – груші;
    • 500 г – перець солодкий (червоний);
    • 150 г – перець гострий;
    • 200 г – цукор;
    • 1 ст. л – сіль;
    • 100 мл – оцет 9%.

    Покроковий рецепт

    1. Помиті груші без серцевини наріжте на невеликі шматки. Солодкий перець так само промийте, вийміть насіння та наріжте кубиками. Гострий перець очистьте від насіння теж.
    2. У велику каструлю викладіть груші та перець. Додайте цукор, сіль і оцет. Перемішайте та залиште на 30 хв.
    3. Переведіть каструлю на середній вогонь і проваріть ще 10 хвилин.
    4. Овочеву суміш перебийте блендером до однорідності.
    5. Знову поставте на вогонь і уваріть ще 15 хв до потрібної густини.
    6. У простерилізовані банки розлийте готовий соус, закрийте кришкою і залиште охолоджуватись під ковдрою.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram