• UA
  • RU
  • Актуальні новини

    Гарбузовий кетчуп на зиму – нове кулінарне відкриття для ваших страв

    21 Вересня, 2025 | Новини Рецепти |

    Осінь дарує нам не лише яскраві барви, а й особливі смакові відкриття. Одним із таких можна назвати гарбузовий кетчуп – оригінальну альтернативу класичному соусу. Приготуємо?

    Інгредієнти:

    • 350 г – гарбуз;
    • 250 г – яблука;
    • 1 шт – цибуля;
    • 1–2 зубчики – часник;
    • 1 ст. л – томатна паста;
    • 2–3 ст. л – цукор;
    • 1 ч. л – лимонний сік;
    • за смаком – сіль, перець, хмелі-сунелі.

    Покроковий рецепт

    1.  Дрібно наріжте цибулю та часник. Розігрійте трохи олії у каструлі з товстим дном і обсмажте їх до м’якості та легкого золотистого відтінку.
    2. Гарбуз і яблука очистіть від шкірки та насіння, поріжте невеликими кубиками. Додайте їх до цибулі з часником.
    3. Влийте приблизно 100 мл води, накрийте кришкою й тушкуйте на слабкому вогні, поки гарбуз і яблука не стануть зовсім м’якими.
    4. Додайте сіль, перець, хмелі-сунелі та томатну пасту. Ретельно перемішайте і дайте соусу потомитися ще 3–4 хвилини.
    5. Зніміть каструлю з плити та перебийте масу блендером до повністю однорідної консистенції без грудочок.
    6. Влийте лимонний сік і ще раз перемішайте. Він додасть приємної кислинки та допоможе довше зберегти соус.
    7. Гарячий кетчуп розлийте в стерилізовані банки, щільно закрийте кришками. Коли охолоне, поставте у холодильник на зберігання.

    Смачного!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити