• UA
  • RU
  • Кам’янчанам нагадують: час «перевзуватись» у літню гуму

    17 Квітня, 2022

    Із настанням стабільно теплої погоди багато водіїв замислюються про заміну зимової гуми на літню. Першим показником для перевзування можна вважати середньодобову температуру не нижче, ніж 5°С. Майстер із Кам’янського з багаторічним досвідом Сергій розповів, як правильно обирати гуму і коли краще перевзутися.

    Яку гуму обирати вигідніше?

    Майже кожна людина прагне зекономити, і купівля автомобільної гуми – не виняток. Хтось вважає, що потрібно купувати наборами відповідно до сезону, а хтось впевнений, що всесезонна гума – ідеальний варіант для поїздок цілий рік. Чи так це і чим відрізняється зимова гума від всесезонної? Давайте розберемося.

    • Зимові покришки використовують виключно при мінусових температурах на засніжених і слизьких дорогах. Вони еластичні, з глибоким рельєфом протектора, мають гарне зчеплення зі слизькою поверхнею.
    • Літня гума жорстка, добре витримує високу температуру асфальту, дозволяє розвивати високу швидкість. Але у холодну пору року стає крихкою, швидко зношується, погано зчеплюється зі слизькою дорогою.
    • Ще є всесезонна гума, на якій можна їздити цілий рік. Тільки от тут одне «але»: гума такого типу чудово поводиться при так званих «єврозимах», де середня температура становить від -5 до +5 °С. Більш різкі температурні стрибки всесезонна гума не спроможна витримувати, що призводить до її швидкого зносу.

    Як бачимо з характеристик, для їзди українськими дорогами краще таки віддати перевагу сезонним шинам. А перевзуватись на літню гуму із зимової щонайменше треба через те, що зимова м’якіша, за спекотної погоди швидко зноситься, «розтане». При швидкому зносі гуми ви точно не зекономите – у цьому майстер шиномонтажу переконався за усі роки своєї роботи.

    Нова чи вживана?

    Усе частіше в Інтернеті та й просто по місту з’являється реклама вживаної автомобільної гуми, яку привозять із сусідніх країн. Переваг тут небагато: це ціна і ще раз ціна. Вона коштує майже вдвічі нижче, ніж нова. Але давайте будемо реалістами – на ній вже їздили, хай і по Європі, де дороги кращі, ніж більшість наших.

    Взагалі, якщо становище скрутне, придбати гуму «з-за кордону» можна. Але обирати потрібно дуже уважно – наголошує наш помічник Сергій. На що особливо потрібно звернути увагу, то це на «свіжість» гуми. Вона має бути не старшою за 5 років та мати протектор шин із рекомендованою безпечною глибиною.

    Чи обирати гуму за брендами?

    Існує багато брендів, як дорогих, так і бюджетних. Але дорожчі, наголошує механік, не значить якісні. Тож тут кожен водій обирає сам. Та перед тим, як купувати гуму, почитайте відгуки і перевірте документи якості у продавця.

    Отже, зробимо висновки: перевзуватись треба, якщо на вулиці тримається температура +5 °С. При купівлі гуми обирайте «свіжу». Бо вона може бути на вигляд новою, проте вже далеко не еластичною, що може спричинити біду на дорозі. А бренди – їх багато, і кожен водій самостійно обиратиме на свій смак та за фінансовими можливостями.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Pepsi перезавантажується: новий стиль, нова епоха в Україні

    Бренд Pepsi представив свіжий оновлений образ, що знаменує собою перший масштабний візуальний редизайн за останні...

    У Кам’янському провели акцію з озеленення на території Козацької Церкви Пресвятої Покрови ПЦУ

    Спільно з представниками ГО «Бджола» та активістами «Волонтерського центру» провели акцію з озеленення на території...

    Проблема наркотиків у Кам’янському: патрульні неодноразово за день вилучали у громадян заборонені речовини

    Патрульні виявили у громадян речовини, схожі на наркотичні. Вчора співробітник поліції під час патрулювання в...

    Сьогодні провели п’яту ювілейну церемонію нагородження «VIVA! Найрозумніші-2024», – міський голова

    Міський голова Андрій Білоусов вітав переможців інтелектуальних змагань, олімпіад різних рівнів, а також призерів конкурсу-захисту...

    Завдяки Силам оборони у нашому місті вирує творче життя

    Майже 400 вихованців мистецьких закладів Кам’янського, Вільногірська, селищ міського типу Дніпровське та Кринички стали учасниками...