• UA
  • RU
  • У Кам’янському триває оновлення електромереж

    12 Серпня, 2021

    Фахівці «ДТЕК Дніпровські електромережі» продовжують оновлювати електроінфраструктуру Кам’янського. Наразі реконструюють кабельну лінію 6 кВ, що живить житловий масив Соцмісто.

    Лінія проходить від підстанції 35/6 кВ «ДГ-30» до розподільних підстанцій житломасиву і забезпечує електропостачанням близько 70 житлових будинків, а також місцеві школи і лікарні. Для додаткової потужності під землею паралельно з існуючою лінією покладуть 1,5 кілометра резервної кабельної мережі більшого перетину і потужності в районі проспекту Конституції, а також вулиць Менделєєва, Уральської і Стовби.

    Реалізація проєкту дозволить забезпечити надійним електропостачанням близько 2 тисяч жителів цих та сусідніх вулиць в періоди пікових навантажень. Щоб зберегти міську інфраструктуру, роботи проводять із застосуванням сучасних технологій – точковими «проколами», без розриття траншей. Завершити роботи планують до початку опалювального сезону 2021 року.

    Також у Кам’янському проведено технічне переоснащення трьох розподільних пунктів РП-3, РП-7, РП-8 з заміною електромеханічних реле на сучасні панелі з мікропроцесорними пристроями. У трансформаторних підстанціях ТП-154, ТП-165, ТП-180 замінено обладнання 6-0,4кВ, також замінено 3 силових трансформатори з вичерпаним терміном експлуатації, до початку опалювального сезону буде замінено ще 8 силових трансформаторів. Загальна сума інвестицій в електроінфраструктуру міста – 5,2 млн. грн.

    Як повідомлялося раніше, в 2019-2020 роках фахівці «ДТЕК Дніпровські електромережі» в партнерстві з керівництвом міста модернізували інфраструктуру в 198 багатоповерхівках Кам’янського для надійного електропостачання мешканців «БАМу» і Соцміста в умовах підвищених енергонавантажень.

    Фото: https://grids.dtek.com/

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Дітей Кам’янського запрошують намалювати свою мрію

    Центр соціальної підтримки ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і...

    Фруктовий еліксир: які фрукти підтримують здоров’я серця

    Серце – це мотор нашого організму, і як кожен механізм, воно потребує правильного палива для...

    12 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    12 травня в Україні День матері. Віряни вшановують пам’ять апостола Фоми. Іменини святкують Арсеній та...

    Сутінкові пейзажі: чому вони бувають настільки яскравими

    Сутінки – це перехідний період між днем і ніччю. Увечері його називають сутінками, вранці світанком....

    Автівки яких моделей найчастіше купують в Україні

    У квітні найбільшими регіональними ринками нових легкових авто в Україні були місто Київ, Київська, Дніпропетровська,...