Кам’янчанам у записник: рецепт запорізької пасочки
Ну що, вже приготувалися до Великодня: паски напекли, крашанки пофарбували? Якщо ні, то ловіть рецептик смачної запорізької паски.
Інгредієнти
борошно – 2 кг
кисляк свіжий – 1 л
цукор – 1 кг
яйця – 10 шт.
жир домашній – 0,5 кг
сметана – 200 г
ванілін – 1–2 пакетики
сіль
дріжджі
Приготування
Спершу змішати разом кисляк, цукор, яйця, жир. Розвести й додати дріжджі з розрахунку 2 ложки на 1 л суміші. Потім додати тепле борошно і замішати, поки тісто не стане густим. Залишити його в теплому місці на ніч. Уранці все ще раз перемішати, поставити у форми – і в піч.
Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram